Opschudding tijdens de eerste aflevering van De Verraders wanneer de kandidaten Sofie Dumont aanwezen als minst betrouwbare persoon. Iets wat duidelijk erg binnenkwam bij de chef-kok.

“Wie zegt dat ze mij echt de minst betrouwe persoon vonden?”, bedenkt Sofie zich in Story. “Misschien zag men mij wel als een bedreiging in het spel. Ik blijf immers altijd wat op de achtergrond en laat niet snel in mijn kaarten kijken.”

Ook het feit dat Sofie een harde tante is, kan natuurlijk de beslissing beïnvloed hebben. “Streng zijn komt voor sommige mensen slecht over en dat is dan eerder in de keuken”, legt de chef uit. “Om een voorbeeld te geven: in oktober ben ik een week lang chef in residence in het restaurant Sueños in de Club Med van Marbella. Daar leid ik een ploeg van honderd man. Om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, moet je meer dan eens heel hard op je strepen staan als je iets wil gedaan krijgen. Ze denken sowieso: ‘Wat komt die Barbie op hakken hier doen?’ Je moet een sterke vrouw zijn in deze mannenwereld en dat heeft me een soort schild gegeven. Maar achter die façade zit echt wel een lieve, goed menende en betrouwbare persoon.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.