Het gaat weer goed met presentator Jens Dendoncker. Hij heeft lang tegen donkere gedachten moeten vechten, maar nu voelt hij zich gelukkiger dan ooit. Zijn dagen in de psychiatrie hebben hun vruchten afgeworpen.

Hij heeft zijn ervaringen neergeschreven in een eerste eigen boek. Daaruit blijkt dat Jens ontzettend kritisch is voor zichzelf en dat hij de dingen soms iets zwarter ziet dan anderen.

“Dat is euh… allemaal waar, vrees ik. Ik heb het daarover ook in het boek. Hoe ik altijd maar meer wilde, omdat ik me nooit tevreden kon voelen. Maar op dat vlak ben ik toch al veel verbeterd. Ik heb nu geleerd om te doen alsof het wel genoeg is”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

In een boek vertellen over je donkere kant, het moet niet makkelijk geweest zijn voor Jens. Maar het plan heeft hij altijd al gehad en dat wilde hij nu ook uitvoeren.

“Die keuze had ik eigenlijk al eerder gemaakt, toen ik in de pers had gecommuniceerd over mijn opname in de psychiatrie, en vroeger al over mijn epilepsie. Dat was minder gedetailleerd, maar de essentie was dezelfde. Veel mensen vonden die getuigenis toen belangrijk, het betekende blijkbaar iets dat een bekend persoon daarover sprak. Op een of andere manier luchtte dat mensen die hetzelfde meemaakten op. Ik zit ook in de luxepositie dat ik ervoor kàn uitkomen. Ik moet niet vrezen voor mijn job, VTM heeft me honderd procent gesteund. Als je dan toch geprivilegieerd bent, kan je dat maar beter gebruiken om mensen te helpen die het niet zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.