Alex Agnew dacht van zichzelf dat hij de wereld aankon en dat hij tegen alles en iedereen opgewassen was. Maar niets was minder waar. De comedian raakte heel snel kwaad en slechtgezind en dat zette hem aan om in therapie te gaan.

Agnew dacht dat hij nooit overstresst zou kunnen raken, tot collega Philipe Geubels hem ergens op wees wat hem aan het denken zet.

“Ik dacht dat ik geen stress meer had om op te treden, bijvoorbeeld. Philippe repliceerde heel terecht: ‘Omdat gij in een constante stress zit, zijt ge het zodanig gewend dat ge het zelfs niet meer voelt dat ge al die stress meesleurt”, legt Alex uit in Dag Allemaal.

En hij kon niet anders dan Philippe gelijk geven. Hij leefde in een constante nervositeit, dat hij inderdaad al lang niet meer voelde dat het aanwezig was. Al had hij wel typische neveneffecten van stress zoals rugpijn, stemproblemen en moodswings.

“Stress blijft nooit ongestraft en zorgt altijd voor neveneffecten”, besluit de comedian.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.