De kookboeken vliegen ons nog altijd om de oren. Zowat iedereen lijkt een kookboek op de markt te brengen en zowat elk kookboek lijkt automatisch goed te verkopen. Ook de boeken van Sandra Bekkari zijn erg populair en doen het nog altijd goed.

In haar boeken staat gezonde voeding centraal, net zoals bij de boeken van Pascale Naessens. Maar Sandra ziet haar niet als een concurrente.

“Hoe meer mensen een gezonde levensstijl promoten, hoe beter. Ik ga echt niet minder mensen bereiken door Pascale, integendeel. Veel mensen schaffen beide boeken aan. Onze uitdaging is niet om elkaars lezers te overtuigen, wel om de mensen aan te spreken die we niet bereiken”, klinkt het bij Bekkari in Dag Allemaal.

Maar toch is het belangrijk dat Sandra zich weet te onderscheiden van haar collega’s en dat ze toch net dat tikkeltje anders doet.

“Mijn persoonlijk kenmerk is toegankelijkheid. Ik hou er niet van om met het vingertje te wijzen en te zeggen wat er allemaal niet mag. Dat heeft geen effect. Ik wil mijn boodschap op een positieve manier brengen, zodat ik mensen kan inspireren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.