In december is het weer zover dan gaat ‘De Warmste Week’ weer van start. Dit jaar is Danira Boukhriss Terkessidis de ambassadrice van het evenement. De Warmste Week heeft dit jaar als thema: ‘Opgroeien zonder zorgen’.

Momenteel is Danira volop bezig met het draaien van een reportage over pleegzorg. Iets waarvan ze blij is dat ze het programma mag maken. Ze vindt dan ook dat het nodig is dat pleegzorg en kinderen en jongeren die er nood aan hebben meer aandacht moeten krijgen.

“Ik ga op pad met Hinda, een vrouw van 35 die op haar vierde in de pleegzorg is beland en als kind in een opvangtehuis heeft gewoond. Later kwam ze in een pleeggezin terecht en werd ze ook door hen geadopteerd. Ze zegt zelf dat ze ondanks alles veel geluk heeft gehad, maar helaas zijn er veel van haar lotgenoten die niet door een pleeggezin worden opgevangen”, zegt Danira in Story.

Danira gaat samen met Hinda op zoek naar mensen met wie ze samen in het opvanghuis heeft gezeten om te luisteren hoe hun leven is gegaan. 

“Vaak krijgen ze met vooroordelen te maken, terwijl het gewoon kinderen zijn die niet het geluk hebben gehad te kunnen opgroeien bij ouders die voor hen kunnen zorgen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.