Sinds zijn burn-out let zanger Jan Smit erop dat hij niks meer tegen zijn zin hoeft te doen. Hij wil niet terug eindigen zoals enkele jaren geleden en maakt weloverwogen keuzes voor zijn job en zijn gezin.

“Ik ben niet van plan om nog iets tegen mijn zin te doen. Zoals na een optreden het publiek induiken om nog twee uren te signeren en met de fans op de foto te gaan, dat doe ik niet meer. Ik geef mezelf helemáál op het podium, maar na het optreden wil ik gewoon naar huis. ‘Maak van jouw verwachting niet mijn verplichting’, zei iemand eens. En dat klopt helemaal”, vertelt hij aan Primo.

En Jan heeft ook goed nieuws voor de Vlaamse fans. Hij concentreert zich volgend jaar iets meer op zijn shows in Vlaanderen, dan die in Nederland.

“Ik heb afgelopen jaar de tournee ‘Het Beste van Jan Smit’ gedaan in Nederland, in 2024 is Vlaanderen aan de beurt. Ik kom alvast naar Antwerpen, Gent, Oostende en Hasselt. We hebben ook plannen om iets in het Sportpaleis te doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.