De Vlaamse filmwereld juicht: Veerle Baetens, ooit begonnen als Sara, nu een ster met internationale allure, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden – ditmaal als regisseur. 

‘Het Smelt’ is haar regiedebuut en het gonst van positieve kritieken. “Een rollercoaster van emoties,” noemt ze het zelf, een film gemaakt met de precisie van een meesterbrein. Maar wat speelt er achter de schermen? Baetens, openhartig als altijd, deelt in Primo de druk van het filmen, het orkestreren van grote casts en intieme scènes met jonge acteurs – een taak die ze beschrijft als ‘het scheppen van een warm nest’. Terwijl ze erkent dat de draaidagen soms uitliepen en de uitdagingen van het regisseren, straalt Veerle vertrouwen uit. Ze ziet zichzelf als iemand die geboren is om te creëren, die tijd nodig heeft om zich in te leven, zowel als actrice als regisseur. 

Met haar dochter Billie die snel volwassen wordt, lijkt Veerle’s leven rijker dan ooit; gevuld met de vreugde van het moederschap en de spanning van een nieuwe creatieve horizon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.