Stap uit je comfortzone en omarm het onbekende – dat is het verrassend controversiële reisadvies van Dieter Coppens, de charismatische ontdekkingsreiziger die we allemaal kennen van ‘Down the road’; dat schrijft Story. 

Maar deze keer gaat hij verder dan ooit tevoren. Dieter onthult dat ware ontdekking begint waar de geplaveide paden eindigen en dat risico’s nemen het ultieme geheim is om het onbekende te omarmen. Zijn gedurfde standpunt daagt ons uit om de conventionele reisgidsen terzijde te leggen en in plaats daarvan te vertrouwen op de mensen die we onderweg ontmoeten. Hij stelt dat de meest memorabele ervaringen niet voortkomen uit het zorgvuldig volgen van een route, maar uit de onverwachte avonturen die spontaan ontstaan. 

Coppens deelt ook een controversiële tip: verlies jezelf eens letterlijk, want het is in de momenten van verdwalen dat je jezelf echt vindt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.