Op haar zestigste staat Lieve Blancquaert op een kruispunt waar bewuste keuzes de essentie vormen van haar dagelijkse leven; dat schrijft Story. 

Elk project, elke vriendschap, elke liefde wordt nu door een filter van kostbare tijd gehaald. Met een prijswinnende carrière die net nog een Prix Europa opleverde, is Blancquaert niet van plan haar dagen te vullen met ‘nut­teloze, over­bodige dingen’. Haar visie is helder en haar beslissingen zijn onomwonden. Ze ziet het komende halfjaar gevuld met een spannend nieuw televisieproject en een boek, beide producten van twee jaar intensieve voorbereiding. Maar het is niet enkel werk dat haar bezighoudt; de hoop om ooit oma te worden siert haar horizon, hoewel ze de keuze liefdevol overlaat aan haar kinderen. 

Blancquaert, die de negativiteit rond ouder worden energiek van zich afschudt, blijft een bron van inspiratie. Zij bewijst dat elk jaar een cadeau is en dat ouder worden een feest kan zijn, zolang je je niet overgeeft aan het klagen maar dankbaar de wonderen van het leven omarmt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.