De vriendschap tussen Ann Van Elsen en Ellemieke Vermolen is misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar wel een unieke vriendschap die al 7 jaar stand houdt.

Zo kunnen ze heel vaak bij elkaar terecht met vragen en tips rond het moederschap, of ook bij de minder leuke momenten zoals Ellemiekes verlies van haar stilgeboren zoontje Josha.

“Ann en ik kenden elkaar toen nog niet, maar later hebben we het er wel over gehad. Ik heb het volledig een plek kunnen geven. Ik heb er dan ook het boek Kom weer in je kracht, na verlies over geschreven”, vertelt Ellemieke in Story.

Ook Ann Van Elsen heeft een miskraam gehad en weet dus hoe moeilijk het is om een kind te verliezen. Al was het bij Ann nog in het beginstadium van de zwangerschap.

“Ik heb een miskraam gehad in het begin van de zwangerschap. Ik was diep teleurgesteld omdat we zo naar een kind verlangden, maar bij Ellemieke was de baby voldragen, dat is toch een ander verhaal. Toen Eline De Munck in onze eerste podcast over haar zwangerschap vertelde, was ik bezorgd. Hoe voelt Ellemieke zich hierbij? Maar ik moest me geen zorgen maken, zei ze. Weet je, zelf ben ik een heel open boek, een flapuit. Van mij mag iedereen weten dat ik niet meer op de trampoline kan springen zoals vroeger, omdat ik te weinig kinesitherapie heb gedaan na mijn bevalling. Maar ik heb moeten leren dat niet iedereen wil dat ik alles met ze deel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.