Iedereen is vertederd door de jongens en meisjes van ‘Down The Road’. Ze zijn altijd vrolijk, staan altijd positief in het leven en leven vooral in het nu. Wat ook erg opvalt is het feit dat ze een heel erg goede band hebben met hun ouders.

“Ze zien mekaar doodgraag en voor die ouders zijn die kinderen natuurlijk hun speciallekes. Toen ik vader werd, voelde ik me ineens heel kwetsbaar in de wereld. Als je dan nog eens een kindje krijgt met een beperking, denk ik dat je nog veel beschermender bent”, zegt Dieter Coppens in Story.

Toen Dieter het ouderlijke nest verliet, ging dat allemaal behoorlijk vlotjes. Maar hij kan zich heel goed inbeelden dat het voor de ouders van de ‘Down The Road’-deelnemers veel moeilijker is.

“Los daarvan heb ik ook een hechte band met mijn ouders. Ik zie ze allebei even graag. Maar misschien moet ik, net als mijn reisgenoten, wat vaker zeggen hoe graag ik hen zie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.