James Cooke kent iedereen als de goedlachse open kerel die bruist van enthousiasme. En zijn positiviteit dankt hij aan een van de belangrijkste personen in zijn leven. “Het positieve heb ik van mama.” Al heeft ook een mindere tijd gekend. 

Zijn ouders zijn gescheiden toen James nog heel jong was. Hij vermoed ook dat kinderen krijgen mee aan de basis van de scheiding lag. “Ik denk zelfs dat mijn ouders gescheiden zijn omdat mijn moeder meer mama was dan partner. Toen ze moest bevallen, ging mijn papa met zijn partner naar de materniteit en hij kwam naar huis met een mama.”, vertelt hij aan ‘Citta’. Doordat de focus van haar helemaal op de kinderen lag heeft hij ook veel van haar geleerd. “Het goede communiceren met Dorian, waardoor we voor elk moeilijk moment een uitweg vinden, leerde ik van haar.” Al heeft hij dat communiceren wel moeten leren nadat hij in een moeilijke periode terechtkwam. 

“In mijn tienerjaren ging ik door een moeilijke periode, met de typische puberproblemen. Toen ging ik naar een ‘babbeldokter’. Daar leerde ik ook te zeggen hoe ik me voel, en mezelf niet te verloochenen.”, gaat James verder. Hij wil nog altijd andere blij en gelukkig maken en wilde vooral geliefd zijn. Ook al moest hij daar een prijs voor betalen. En dat wil hij niet meer.  “Vandaag wil ik nog altijd mensen blij maken: de toeschouwers in het theater, de kijkers op televisie. Maar niet meer ten koste van mezelf.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.