Het is al even geweten dat Peter Goossens binnenkort stopt met zijn driesterren zaak Hof van Cleve. Het bekende restaurant in Kruishoutem behoort al jaren tot de 50 beste restaurants ter wereld. Iets wat Peter Goossens enorm trots maakt

“Lieve en ik hebben daar inderdaad iets neergezet, in dat hoevetje op die berg in Kruishoutem. Op een zeker moment was dat toch het middelpunt van de gastronomie.”, blikt de kok terug in ‘Het Laatste Nieuws’. Hij heeft altijd geweten waar hij naartoe wilde met zijn restaurant en hield ook halsstarrig vast aan zijn visie. “De keuken van Hof van Cleve heeft altijd gestaan voor smaak, saus, product en garnituur. Puur en lekker.”, vertelt Goossens. En je mag dan wel experimenteren met smaken, het moet altijd in dezelfde stijl blijven. “Niet vandaag met bloemen, en morgen met krulletjes, en overmorgen geen saus en dan weer wel saus. Zo werkt dat niet. Ik ben geen bloemist, dus ik smijt geen bloemen op mijn borden.”, gaat hij verder.

En het gezegde ‘achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw’ is voor Peter Goossens niet anders. “Lieve en ik een superduo. Ook professioneel. Zij deed altijd de zaal, ik had het voor het zeggen in de keuken. Mocht ik haar niet hebben, dan zou ik het nooit zover geschopt hebben.”, besluit hij nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.