Jimmy Frey staat al bijna tien jaar niet meer op een podium. De zanger heeft veel pijn en is niet meer in staat om op een podium te staan. Zijn laatste concerten waren ter ere van zijn 75ste verjaardag.

“Ik heb toen vijf concerten gegeven. Dat waren de laatste. Voor m’n 80ste stonden er enkele gepland, maar het ging niet meer voor mij. Twee jaar geleden heb ik ‘Saragossa’ nog eens gezongen, voor De Warmste Week, in het provinciaal domein van Wachtebeke. Potverkromme, iedereen tierde m’n nummer mee”, zegt Jimmy in Dag Allemaal.

Na zoveel jaar nog eens op een podium kunnen staan, het heeft Jimmy veel deugd en plezier gedaan.

“Er zijn tranen bij komen kijken, dat mag je gerust weten. Ik mis het, hé. Natuurlijk, één nummer zingen, een optreden kan je dat niet noemen. Maar het gevoel was wel zalig. Ik voelde me heel eventjes weer leven. Die tranen kwamen er ook omdat ik besefte: het is voorbij. Maar m’n leven is mooi geweest. Ik mag dus niet klagen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.