Sinds Nicole Josy te horen kreeg dat ze alzheimer had, is Hugo Sigal, haar man, boegbeeld van Stop Alzheimer. Hij schreef zelfs een nummer over de vreselijke ziekte. Dat nummer kreeg de titel ‘Lang Afscheid’.

“Partners van alzheimerpatiënten weten waarover dit gaat. Martine de Jager (bekend van ‘Samson & Marie’) schreef het, we stonden samen in ‘Het spook van de operette’. Martine heeft Nicole zien afglijden. Ze zag ook hoe zij op heldere momenten besefte dat ze ziek was. ‘Die alzheimer, da’s niet goed, hé’, zei Nicole dan. Maar even later was ze dat alweer vergeten… Ik wist dat we samen nog herinneringen moesten opbouwen. Nicole vergat ze, maar ik kon ze in haar plaats onthouden”, blikt Hugo terug in Dag Allemaal.

En het blijft niet bij een eerste cd. In 2024 gaat Hugo op tournee. Al zal dat vooral een pittige periode worden voor de man.

“Dat zal een harde dobber zijn. Nu zou ik het nog niet aankunnen, maar dan zijn we weer een jaar verder. De show wordt een overzicht van mijn carrière, met veel plaats voor Nicole. Ik zorg ervoor dat Vlaanderen haar niet vergeet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.