Corona lijkt al lang achter ons te liggen en heel wat mensen lijken die lastige periode ook alweer vergeten te zijn. Maar Luc Steeno niet. Hij zat in die periode vaak thuis en de pandemie heeft zijn portemonnee toch wel een beetje aangetast.

Maar nu kan hij weer volop optreden en voelt hij zich weer helemaal in zijn sas. “Als ik ’s avonds een concert heb, staat de hele dag in het teken van dat optreden. Dan probeer ik geen andere dingen in te plannen. En ondanks al die jaren ervaring ga ik ook nog steeds maandelijks naar mijn zangleraar”, zegt Luc in Primo.

Stemproblemen, het is iets van het ergste wat een zanger kan overkomen. Ook Luc is er niet aan ontsnapt in al die jaren dat hij heeft gezongen.

“In het begin van mijn carrière heb ik door veel op te treden en mijn stem verkeerd te gebruiken last gekregen van stemproblemen. Mijn stembanden sloten niet meer goed waardoor ik hees klonk. De knobbeltjes op mijn stembanden zijn toen verwijderd en ik mocht tien dagen niet spreken. Gelukkig hebben die operatie en het juist leren gebruiken van mijn stem ervoor gezorgd dat ze nog decennia meekan. Maar laten we eerst van 2024 een feestjaar maken!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.