Dankzij het programma ‘De Maagdenclub’ heeft Lidewij Nuitten nog heel veel nieuwe dingen bijgeleerd wat ze nog niet wist. Ondanks de sekSuele opvoeding die ze heeft gehad op school, waren er toch nog zaken waarvan ze zeker wist dat niet iedereen daarvan op de hoogte was.

“We gaan er bijna allemaal van uit dat een vrouw een maagdenvlies heeft, dat gescheurd wordt bij de ontmaagding. Dat fabeltje wordt in heel wat culturen zelfs als onderdrukkingsmiddel gebruikt. We hebben als vrouw een membraan, maar dat wordt niet doorboord door het mannelijk lid. Dat zou algemene kennis moeten zijn, maar ik kwam daar pas op mijn 31ste achter”, zegt Lidewij in Flair.

Dankzij het programma voelt Lidewij zich ondertussen zelf geen maagd meer. De presentatrice heeft nu ook een relatie waarin ze niks tekort komt.

“Maar door dit proces kwam ik steeds meer tot de vaststelling dat het er eigenlijk totaal niet toe doet of je nog maagd bent. Dat is het paradoxale aan de club. Eigenlijk zou die totaal niet hoeven te bestaan, omdat ze simpelweg overbodig zou moeten zijn. Maar zover zijn we dus nog niet in onze samenleving.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.