Chef Seppe Nobels heeft een erg druk leven, zo staat in Story te lezen. Wanneer de reporter vraagt of het moeilijk is om een goede balans te vinden tussen werk en privé, geeft hij aan dat hij inderdaad intens bezig is met verschillende dingen.

“Sinds vorige zomer, toen de opnamen van Restaurant Misverstand waren afgerond, kreeg ik echt het gevoel dat ik misschien wat te veel hooi op mijn vork had genomen”, begint Seppe te vertellen. “Sindsdien heb ik me voorgenomen meer aan mezelf te denken, voor het eerst in mijn leven. Mensen soigneren, hospitality: het is mijn talent en mijn job. Ik vond het altijd veel gemakkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerst plaats te zetten. Ik combineerde vaak drie, vier voltijdse jobs en ’s avonds kwam ik vaak helemaal kapot thuis. Dat begon zijn tol te eisen, vooral mentaal.”

De chef had het vermoeden dat hij afstevende op een burn-out. “Gelukkig heb ik de signalen tijdig herkend en hebben mensen me ook verwittigd om gas terug te nemen. Ik heb in de Ardennen, in Aywaille, een huis in koloniale stijl gekocht. Ik kom daar tot rust in de natuur, maar er broeien toch alweer plannen om het pand later voor een stuk een professionele invulling te geven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.