Ieder kind vindt het eten van zijn mama het allerlekkerste. Dat is bij Sven Ornelis niet anders. Zo gaat er volgens hem niks boven de witloofrolletjes van zijn mama en is het zelfs lekkerder dan eender welk gerecht uit een sterrenrestaurant.

Maar ook nu nog vindt Sven het eten van zijn mama het allerbeste. “Niet dat mijn broer en ik oesters en kaviaar voorgeschoteld kregen, maar er werd thuis nooit bespaard op ingrediënten. Op zondag stond bijvoorbeeld varkensgebraad op het menu, met wortel-ajuinsaus. Mijn vader haalde dan zijn oude elektrische mes tevoorschijn om mooie plakjes te snijden. De smaken van mijn jeugd staan voor eeuwig in mijn smaakpapillen gebrand. Maar hét geheime ingrediënt van moeders keuken is vast liefde. Een keuken met één, twee of drie sterren is natuurlijk prachtig. Maar het eten van mijn moeder is duizend sterren waard”, klinkt het in Primo.

De twee hebben nu samen een kookboek geschreven met allerlei klassieke maar gepimpte recepten. Het idee kwam van Sven zelf.

“Toen ik mama, uitgerekend op mijn 50ste verjaardag in het Hof van Cleve, vertelde dat ik samen met haar absoluut dit kookboek wilde maken, deed ik haar een voorstel. Alle auteursrechten van het boek mocht ze van mij aan een goed doel van haar keuze schenken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.